MAKLUMAN PENTING

KEPUTUSAN HLP & CBBP TB BOLEH DISEMAK SEKARANG MULAI 30 OKTOBER 2015.

18.1.10

PERMOHONAN CUTI BELAJAR BERGAJI PENUH

Permohonan di buka hari ini. Sila Klik di
http://www.moe.gov.my/?id=13&aid=537 untuk iklan.

Untuk link terus ke Permohonan Online klik di sini:

http://apps.emoe.gov.my/ehlp/cbbptb

10 comments:

Ummi Jannah said...

Salam, saya penerima HLP 2009 Kedoktoran Dlm Negara-Saya ingin bertanya ada tak jadual kemasukan wang biasiswa ke dalam akaun masing2? Adakah setiap bulan atau setiap 3 bln?

lupekanje said...

saya dimaklumkan bahawa pembayaran dibuat 3 bulan sekali untuk kursus kedoktoran dlm negara dan 4 bulan sekali untuk luar negara. Pembayaran biasanya dilakukan pd awal bln. Namun ianya bergantung pada keadaan. Utk penjelasan lebih lanjut, hubungi Cik Salmah di talian 03-88847007 (Phd) atau Cik Zainab di talian 03-88847018.

azli_yeop said...

assalamualaikum....untuk makluman saya penerima HLP2009 sarjana dalam negara, kini menuntut di UPSI kemasukan dis 2009. Pada awal minggu ini...saya telah dimaklumkan oleh seorang rakan bahawa wang biasiswa telah di masukkan ke dalam akaun bank islam dan benar spt dakwaan. Di sini saya ingin bertanya boleh tak saya mendapatkan detail bayaran yang telah disempurnakan oleh bahagian tajaan ke dalam akaun bank islam saya? sekian terima kasih.

Anonymous said...

salam,

nak tanye soalan... maaf sebab mungkin tak baca syarat tu kalau yg ambil CBBP ni lepas abis belajar ditempatkan di sekolah asal semula atau ada penempatan baru. Kalau penempatan baru masih sekitar negeri asal tu ke.

soalan kedua...utk HLP, kalau yg mohon HLP am tu kemudian ade yg setuju dlm syaratnya berkhidmat sbg pensyarah. Lepas abis master adakah diserap terus sbg pensyarah atau dihtr ke sekolah semula.

terima kasih

Bhgn. Tajaan said...

cikgu azli :-
untuk perincian pembayaran elaun biasiswa mohon cikgu hubungi cik zainab 03-88847018

Bhgn. Tajaan said...

En. Anonymous :-
Penempatan semula selepas tamat program ini akan dibuat oleh Bahagian Pengurusan Sumber Manusia KPM berdasarkan kekosongan.

azli_yeop said...

terima kasih...atas maklumat yang diberikan..!

CIkgee said...

Betul ke yg MOE list tu HRM bukan HRD?KAlau HRD mmg betulle for educators..not sure about HRM.Minta tolong clarify this matter.Dah try hubungi pegawai tapi payahnya.PLS ASSIST!!

lupekanje said...

emailkan soalan anda melalui alamat email yang diberikan. Dan tunggu jwpn nya dari pegawai berkenaan.

cikgee said...

dah seminggu email..tp tiada jwpn. :(